Hvad kan jeg forvente af mit wifi?

Tilbage

Hvad er wifi?

Wifi er det trådløse signal, som din router udsender. Dette gør at dine trådløse enheder, som f.eks. din computer, smart tv og mobil, kan logge på routerens netværk og derved bruge internettet uden et kabel.

Hvad kan vi garantere på wifi?

På wifi kan vi aldrig garantere en specifik hastighed, da der er mange af faktorer der spiller ind som kan påvirke signalet.

Routeren sender et trådløst signal og det gør din enhed også. Dette skaber en kommunikation imellem routerens og enhedens netværkskort og det er det der afgør, hvor godt signalet er, både når vi snakker hastighed, men også i forhold til routerens rækkevidde.

Hvad kan jeg forvente af rækkevidden på mit wifi?

Rækkevidden på wifi afhænger meget af de fysiske rammer derhjemme. Signalet kan begrænses af mange ting. F.eks. kan signalstyrken i routeren, antennetypen, placeringen af routeren og de fysiske roller i hjemmet spille en stor rolle. Vi lover derfor aldrig en specifik hastighed på wifi, kun på kablet forbindelser.

På routerens 2,4 GHz netværk kan man regne med at signalet rækker 10 meter og på 5 GHz netværket, skal du regne med 5 meter. Dette er dog kun en tommelfingerregel, da wifi sagtens kan række både længere og kortere, men at det er de mange faktorer der spiller ind, som bestemmer rækkevidden.

Grafik af plantegninger der sammenligner 2,4 og 5 GHz signalstyrke og -hastighed.