Hvordan trækker jeg 1.000 Mbit?

1.000 Mbit sikrer dig en god oplevelse

Vi har gjort det til vores mission at stille teknologien til rådighed for dig, så du får friheden til at vælge den hastighed, du har brug for.

Hvis du kan få en høj hastighed, f.eks. 1.000 Mbit/s, er der en god grund til at vælge den. Jo hurtigere, jo bedre, hvis du hellere vil bruge tiden på at spille end vente på downloads, have den optimale 4K-oplevelse når du streamer, og elsker når download på din PS5 pisker afsted. Det er dog ikke ensbetydende med, at du altid kan måle 1.000 Mbit/s på en enkelt enhed.

Ikke alle enheder på markedet kan trække 1.000 Mbit/s. Bruger du f.eks. en USB3-hub sammen med din PC, er det ikke sikkert at PC’en kan trække 1.000 Mbit/s grundet hub’ens tekniske begrænsninger. Du skal også være opmærksom på, at ikke alle iPhones/iPads, Android mobiltelefoner eller andre tablets kan trække 1.000 Mbit/s. Der findes kun få mobile enheder på markedet, som kan hente data med 1.000 Mbit/s. Det gælder også streaming-enheder, f.eks. Chromecast og Apple TV.

Dine interne installationer skal understøtte 1.000 Mbit/s

Sørg for at bruge netværkskabler af typen CAT5e/CAT6, som understøtter 1.000 Mbit/s. Bruger du switches og hubs, skal de være Gigabit Ethernet-kompatible.

De fysiske materialer i din bolig påvirker dit wifi-signal.

Signalstyrken af dit trådløse signal bliver påvirket af, hvor din router står placeret i din bolig. F.eks. virker betonvægge, termoruder med indbygget solafskærmning samt konstruktionsjern i vægge og gulve dæmpende på signalet.

Herudover afhænger signalstyrken af afstanden mellem routeren, du har modtaget fra os, og din enhed, som bruger internettet. Det betyder, at du typisk vil opleve et fald i hastigheden, hvis du går længere væk fra routeren. Nogle gange vil det være mærkbart, mens det andre gange ikke er noget du vil lægge mærke til ved normal internetbrug.

Hvad er min fordel ved at vælge 1.000 Mbit/s?

Under de rette omstændigheder er der store fordele ved 1.000 Mbit/s – både på netværkskabel og wifi. I dag er det nemlig almindeligt i danske hjem, at mange enheder bruger internettet samtidig.

Nogle af vores kunder har over 30 enheder på internettet samtidig – PC’er, tablets, smartphones, Smart TV, særskilte TV/video-enheder (f.eks. Apple TV og Chromecast), spillekonsoller (Xbox, PlayStation), NAS-systemer (til lagring af film og billeder), musik-anlæg (f.eks. Sonos), osv. Og her er 1.000 Mbit/s en stor fordel.

Hvis du bor i et hjem med mange enheder på internettet – og I er flere online samtidig – er 1.000 Mbit/s optimalt. En samlet hastighed på 1.000 Mbit/s betyder nemlig, at de mange enheder i dit hjem kører uden problemer samtidigt, selv om alle bruger båndbredde på samme tid.

Kort sagt: Med den hurtigste forbindelse er du sikker på, at der altid er net nok til alle!