Hvordan trækker jeg 1.000 Mbit?

Hvad betyder hastigheden på mit internet?

I Hiper stræber vi efter at kunne tilbyde det hurtigste internet til vores kunder, uanset hvor du bor.

Men hvad er hastighed på bredbånd egentlig for en størrelse og hvorfor betyder hastighed noget?

Diskussionen om “hvad er hurtigt nok?” er efter vores mening ikke særligt relevant. Vi synes nemlig ikke det er vores opgave som internetleverandør, at bestemme hvad du har brug for. Vi har gjort det til vores mission at stille teknologien til rådighed for dig, så du får friheden til at vælge selv.

Når du køber en bredbåndsforbindelse hos Hiper, afhænger den hastighed, du kan få leveret, af hvilke kabler der er på din adresse, og en masse interne forhold i dit hjem.

Hvis du kan få en høj hastighed på eksempelvis 1.000 Mbit/s på din adresse, er der en god grund til at vælge den. Jo hurtigere desto bedre, hvis du hellere vil bruge tiden på at spille end at vente på downloads, hvis du vil have den optimale 4K oplevelse på din PS5, og hvis du bare bliver glad, når din Spotify download pisker afsted. Men det er ikke ensbetydende med, at du altid kan måle den fulde hastighed på en enkelt enhed.

Det er ikke alle enheder på markedet, som er i stand til at hente data med 1.000 Mbit/s. Det gælder nemlig for en række PC'er som markedsføres til private forbrugere med en indbygget Gigabit Ethernet port, at PC'ens interne elektronik – eksempelvis en USB3 hub – ikke understøtter fuld hastighed på Ethernetopkoblingen.

For at kunne hente data med 1.000 Mbit/s skal dine interne installationer også understøtte 1.000 Mbit/s hastighed, dvs. der skal overalt i forsyningskæden mellem Hipers router og dit udstyr anvendes CAT5e/CAT6 kabling, ligesom eventuelle switche og hubs skal være fuldt Gigabit Ethernet kompatible etc.

Specielt om trådløs hastighed

I den virkelige verden har du som forbruger tit en række behov, som har højere prioritet end at trække den fulde hastighed på en trådløse forbindelse. Det omfatter bla. at stille routeren i et andet lokale, bag et møbel, i et kosteskab etc.

Signalstyrken af et trådløst signal vil i alle disse tilfælde blive påvirket negativt af de fysiske materialer, hvor betonvægge, termoruder med indbygget solafskærmning, samt konstruktionsjern i vægge og gulve især virker dæmpende på signalet.

Herudover afhænger signalstyrken af afstanden mellem sender (Hiper router) og modtager (din enhed). Det betyder, at du typisk vil opleve et fald i hastigheden hvis du går længere væk fra routeren. Nogle gange vil det være mærkbart, mens det andre gange ikke er noget du vil lægge mærke til, ved normal internetbrug.

Og så skal du være opmærksom på, at der findes ikke mange mobile enheder på markedet, som kan hente data med 1.000 Mbit/s. Dette gælder enhver version af iPhone, Android mobiltelefoner, alle generationer iPad, og alle andre tabletter. Det samme forhold er gældende for samtlige enheder til afspilning af streamingindhold, herunder Chromecast, Apple TV etc.

Hvad er min fordel ved at vælge 1.000 Mbit/s?

Du har mulighed for at udnytte dine 1.000 Mbit/s – både med kabel og trådløst – under de rette omstændigheder.

Hos den moderne forbruger er det helt almindeligt, at flere enheder benytter internetforbindelsen samtidig, det er faktisk mere reglen end undtagelsen.

Nogle af Hipers kunder har over 30 aktive enheder, som benytter forbindelsen samtidig. Det drejer sig om PC'er, tablets, smartphones, Smart TV, særskilte TV/video-enheder (f.eks. Apple TV og Chromecast), spillekonsoller (Xbox, PlayStation), NAS-systemer (til lagring af film og billeder), musik-anlæg (f.eks. Sonos), osv.

Hvis du bor i et hjem, hvor der er mange forskellige enheder koblet på internettet – og I er flere online samtidig – kan de 1.000 Mbit/s udnyttes optimalt. Her betyder en samlet hastighed på 1.000 Mbit/s, at de mange enheder kører uden problemer samtidigt, selv om alle bruger båndbredde på samme tid.

Kort sagt: Med den hurtigste forbindelse er du sikker på at der altid er net nok til alle!

Se også