Forskel på 2,4 GHz og 5 GHz

2,4 GHz og 5 GHz er to forskellige frekvenser, dit wifi bruger til at sende et trådløst signal fra din router til din enhed.

Brug 2,4 GHz på enheder længere væk fra routeren

• Lavere hastighed

• Lang bølgelængde

• Brug den, hvis din enhed er langt væk fra routeren

• Brug den, hvis der er vægge eller gulve mellem router og enhed

Grafik af plantegning hvor styrke og hastighed af 2,4 GHz signalet er visualiseret.

Brug 5 GHz på enheder, der er tæt på din router

• Højere hastighed

• Kort bølgelængde

• Brug den, hvis din enhed er tæt på routeren

Grafik af plantegning hvor styrke og hastighed af 5 GHz signalet er visualiseret.

Hvornår skal jeg bruge 2,4 GHz eller 5 GHz?

Vi anbefaler, at du bruger dit 5 GHz. Afhængigt af din position kan du dog skifte mellem 2,4 GHz og 5 GHz for at opnå den bedste forbindelse.

5 GHz er hurtigere end 2,4 GHz og har en kortere bølgelænge. Er du tæt på din router, anbefaler vi at bruge 5 GHz, og er du langt fra den, kan du bruge 2,4 GHz.

Grafik af en router og frekvensernes fordele og ulemper.

Ved du ikke, hvilket netværk der er 2,4 GHz eller 5 GHz?

Så hedder dine to signaler muligvis det samme. Vi anbefaler, at du navngiver dem med to forskellige navne.

Se hvordan i nedenstående guide.

Har du wifi-problemer?

Dit wifi kører på bestemte netværkskanaler. Hvis du bor i et stort boligkompleks, kan dine naboers wifi forstyrre dit signal, hvis de kører på samme netværkskanaler. Ved at skifte netværkskanalerne på dit wifi kan du undgå interferens mellem dit wifi-signal og andre signaler i nærheden – det kan forbedre dit wifi.

Gå ind på guiden herunder for at se, hvordan du skifter netværkskanaler på dit wifi.