Forskel på 2,4 GHz og 5 GHz

2,4 GHz og 5 GHz er to forskellige frekvenser, dit wifi bruger til at sende et trådløst signal fra din router til din enhed.

Brug 2,4 GHz på enheder længere væk fra routeren

• Lavere hastighed

• Lang bølgelængde

• Brug den, hvis din enhed er langt væk fra routeren

• Brug den, hvis der er vægge eller gulve mellem router og enhed

Grafik af plantegning hvor styrke og hastighed af 2,4 GHz signalet er visualiseret.

Brug 5 GHz på enheder, der er tæt på din router

• Højere hastighed

• Kort bølgelængde

• Brug den, hvis din enhed er tæt på routeren

Grafik af plantegning hvor styrke og hastighed af 5 GHz signalet er visualiseret.

Hvornår skal jeg bruge 2,4 GHz eller 5 GHz?

Vi anbefaler, at du bruger dit 5 GHz. Afhængigt af din position kan du dog skifte mellem 2,4 GHz og 5 GHz for at opnå den bedste forbindelse.

5 GHz er hurtigere end 2,4 GHz og har en kortere bølgelænge. Er du tæt på din router, anbefaler vi at bruge 5 GHz, og er du langt fra den, kan du bruge 2,4 GHz.

Grafik af en router og frekvensernes fordele og ulemper.

Ved du ikke, hvilket netværk der er 2,4 GHz eller 5 GHz?

Så hedder dine to signaler muligvis det samme. Vi anbefaler, at du navngiver dem med to forskellige navne.

Se hvordan i nedenstående guide.

Har du wifi-problemer?

Dit wifi kører på bestemte netværkskanaler. Hvis du bor i et stort boligkompleks, kan dine naboers wifi forstyrre dit signal, hvis de kører på samme netværkskanaler. Ved at skifte netværkskanalerne på dit wifi kan du undgå interferens mellem dit wifi-signal og andre signaler i nærheden – det kan forbedre dit wifi.

Gå ind på guiden herunder for at se, hvordan du skifter netværkskanaler på dit wifi.

Se også

Har du brug for hjælp? Spørg vores chatbot Hibot.

Spørg vores
chat-assistent,

eller chat med
en medarbejder.