Forskel på 2,4 GHz og 5 GHz

Tilbage

2,4 GHz og 5 GHz er to forskellige frekvenser, som dit wifi signal bruger, når det skal sende et trådløst signal fra din router og frem til din enhed. Vi giver dig et hurtigt overblik over forskellen på de to frekvenser og guider dig til, hvilken frekvens du skal være på, for at få det bedste ud af din wifi forbindelse.

Hvad er forskellen på 2,4 GHz og 5 GHz?

Kort sagt er forskellen på de to frekvenser hastighed og rækkevidde. Vi vil i de fleste tilfælde anbefale, at man benytter sig af 5 GHz, men afhængigt af din position, kan du skifte mellem 2,4 GHz og 5 GHz, for at opnå den bedste forbindelse.

5 GHz er hurtigere end 2,4 GHz, men har et kortere adgangsområde. Dvs. at hvis du er langt væk fra din router, så skal du være på 2,4 GHz, da den har en længere bølgelængde, hvor signalet kan nå længere ud. Hvis du sidder tæt på din router, anbefaler vi at du er koblet på 5 Ghz.

Grafik af en router og frekvensernes fordele og ulemper.

2,4 GHz

• Lavere hastighed

• Lang bølgelængde

• Godt hvis din enhed er langt væk fra routeren

• Godt hvis der er vægge eller gulve mellem router og enhed

Grafik af plantegning hvor styrke og hastighed af 2,4 GHz signalet er visualiseret.

GHz

• Højere hastighed (ca. et maks. på 600 Mbps)

• Kort bølgelængde

• Godt hvis din enhed er tæt på routeren

• Du ønsker den hurtigste hastighed som muligt

Grafik af plantegning hvor styrke og hastighed af 5 GHz signalet er visualiseret.

Sammenligning af bølgelængder

En visuel sammenligning af 2,4 GHz og 5 GHz frekvenserne.