Skift netværkskanalerne på dit wifi

Dit wifi kører over frekvenserne 2,4 og 5 GHz, som har hver deres netværkskanaler. Er du i tvivl om, hvad forskellen på de to frekvenser er? Så kan du læse om dem her.

Dit wifi bliver sendt ud via trådløse netværkskanaler, og flere enheder kan bruge samme netværkskanal. F.eks. kan dine naboers wifi bruge samme netværkskanaler som dit. Derfor kan det løse wifi-problemer at skifte til en netværkskanal, som færre bruger.

Vælg din forbindelse

Fiber & Telefonstik
  1. Sørg for at du er forbundet til routerens netværk via wifi eller kabel.

2. Åbn fiber.hiper.dk eller indtast “192.168.1.1” i din browser.

3. Grafik som illustrerer Log-in siden på en Zyxel router.
  4. Log ind med oplysningerne herunder.

• User Name: “admin”

• Password: brug det kodeord som står ved Login Password, på bagsiden af routeren.

Første gang du logger ind, bliver du bedt om at lave en ny kode. Det er valgfrit, men kan være en fordel så du nemmere kan huske den.

5. Grafik som viser “Login Password  på bagsiden af routeren.
  6. Tryk på menuen ☰ oppe i højre hjørne og vælg Network Setting > Wireless.

7. Grafik af Zyxel routerens interface der viser en menu.
  8. Rul ned til Wireless Network Setup.

9. Under Band kan du vælge, om du vil skifte netværkskanal på 2,4 eller 5 GHz. Ønsker du at skifte kanal på begge trådløse netværk, skal du gøre det én af gangen.

10. Grafik der illustrerer hvor man kan skifte netværkskanal på Zyxels GUI.
  11. Under Channel kan du vælge netværkskanal.

2,4 GHz anbefaler vi kanalerne 1, 6 og 11. De er hovedkanaler og overlapper ikke hinanden. Hvis ingen af de ovenstående hjælper, kan du prøve de andre kanaler – dog anbefaler vi ikke 12 og 13, da de er low power-kanaler.

5 GHz anbefaler vi kanalerne 36, 40, 44 og 48.

12. Grafik der illustrerer hvor man kan skifte netværkskanal på Zyxels GUI.
  13. Vælg Apply i bunden, når du har indstillet kanalerne.

14. Grafik der illustrerer en “Apply” knap.
  15. Nu kører dit wifi via de nye netværkskanaler. Giv det et par dage og se om dit internet er blevet bedre. Hvis ikke, kan du prøve at skifte til en ny netværkskanal.

Kabel-tv-stik

Du kan kun skifte netværkskanaler på mitwifi.dk – ikke ved at logge på routeren.

1. Åbn mitwifi.dk.

Log ind med de login-oplysninger, der står i din velkomstmail og SMS fra os.

Du kan også finde login-oplysningerne i Mit Hiper under Produkter i menupunktet Profil.

2. Grafik som illustrerer Log-in siden på mitwifi.dk.
  3. Vælg Rediger i sektionen Dit Trådløse Netværk.

4. Grafik som viser oversigten af siden på mitwifi.dk.
  5. Tryk på Avanceret opsætning.

6. Grafik af “Rediger” pop-up på mitwifi.dk.
  7. Vælg kanal under Channel (Netværkskanal):.

2,4 GHz anbefaler vi kanalerne 1, 6 og 11. De er hovedkanaler og overlapper ikke hinanden. Hvis ingen af de ovenstående hjælper, kan du prøve de andre kanaler – dog anbefaler vi ikke 12 og 13, da de er low power-kanaler.

5 GHz anbefaler vi kanalerne 36, 40, 44 og 48.

8. Grafik af “Avanceret opsætning” på mitwifi.dk.
  9. Klik på Gem og Bekræft.

10. Grafik af “Bekræft” knappen på mitwifi.dk.
  11. Når routeren har talt ned, kører dit wifi via de nye netværkskanaler. Giv det et par dage og se om dit internet er blevet bedre. Hvis ikke, kan du prøve at skifte til en ny netværkskanal.

Er du i tvivl om, hvilken forbindelse du har?

Du kan se din forbindelse under Mit Abonnement i Mit Hiper.

Grafik der viser hvor du kan finde dit produkt i “Profil”.

Se også

Har du brug for hjælp? Spørg vores chatbot Hibot.

Spørg vores
chat-assistent,

eller chat med
en medarbejder.