Hvad betyder internet hastighed?

Når du køber internet hos Hiper, afhænger den hastighed du kan få leveret, af hvilke kabler der er på din adresse og en masse interne forhold i dit hjem.

Hvis du kan få en høj hastighed på eksempelvis 1.000 Mbit/s på din adresse, er der en god grund til at vælge den – jo hurtigere hastighed, desto bedre. Bliver du glad, når din Spotify download pisker afsted uden afbrydelser? Og vil du hellere vil bruge tiden på at spille, end at vente på downloads og ønsker at have den optimale 4K oplevelse på din PS5? Så er der god grund til at vælge de 1000 Mbit. Dog er det er ikke ensbetydende med, at du altid kan måle den fulde hastighed på en enkelt enhed.

Det er ikke alle enheder på markedet, som er i stand til at hente data med 1.000 Mbit/s. Det gælder nemlig for en række PC'er som markedsføres til private forbrugere, med en indbygget Gigabit Ethernet port, at PC'ens interne elektronik, eksempelvis en USB3 hub, ikke understøtter fuld hastighed på Ethernetopkoblingen.

For at kunne hente data med 1.000 Mbit/s, skal dine interne installationer også understøtte 1.000 Mbit/s hastighed. Dvs. der skal overalt i forsyningskæden mellem Hipers router og dit udstyr anvendes minimum CAT5e kabling, ligesom eventuelle switches og hubs skal være fuldt Gigabit Ethernet kompatible etc.

En god wifi signalstyrke, er ikke altid ens betydning med en høj hastighed. Forskellen på om du bør være på 2,4 Ghz eller 5 Ghz afhænger meget af, hvor godt signalet er på wifi. Du kan læse mere om forskellen her!

Vil du gerne have 1000 Mbit internet hos Hiper?

Tjek din adresse og se, hvad vi kan levere til dig.

  Søgningen fejlede - klik her for at indtaste din adresse direkte.

  Hastighedstest

  Hvis du ønsker at måle din hastighed, anbefaler vi dig at bruge appen fra hjemmesiden speedtest.net.

  Speedtest.net er en hastighedstest, som kan bruges både i browserversion og kan fås som app. Vi anbefaler at du bruger appen, da den kan måle hastigheden mere præcist end browseren kan.

  Download appen lige her: www.speedtest.net/apps.
  Rul ned til du ser “Speedtest for Windows” og “Speedtest for macOS” under “Desktop apps”.

  Illustration der viser en router gemt væk bag en sofa.

  Når du tager en hastighedstest, skal du sørge for at teste på en PC, som er kablet direkte til routeren.

  Se også