Tjek hvor hurtigt internet du kan få

  Søgningen fejlede - klik her for at indaste din adresse direkte.

  Fibernet

  Tilbage

  Hiper bredbånd via fiber benytter optiske lyslederkabler, som er den teknologi på markedet, der har højest kapacitet og mindst følsomhed for støj fra omgivelserne.

  De fleste har ikke et eksisterende fiberstik derhjemme. Derfor skal der en tekniker forbi og etablere fiberforbindelsen hjemme hos dig.

  Fiberforbindelsen afsluttes i en fiberboks, der sidder på væggen indenfor i dit hjem, og den bliver altid etableret tættest muligt på det sted, hvor fiberkablerne løber ude i fortovet.

  Lille diagram af fiber-opsætning - klik for større udgave Klik for større udgave

  Udstyr

  Når du bestiller bredbånd via fiber, modtager du en mediekonverter, som skal tilsluttes mellem fiberboksen på væggen og den router, du har modtaget fra Hiper. Mediekonverteren er forbundet med fibernettet og leverer et Gigabit Ethernet LAN interface, hvor Hiper-routeren skal tilsluttes med kabel til sit WAN interface.

  Routeren er en Zyxel EX3301-T0 router. Den har trådløst internet med 2x2 antenna 802.11ax-teknologi, og den understøtter både 2,4 GHz og 5 GHz. Til kablede forbindelser har routeren fire 1000 Mbps-porte. Routeren modtager forbindelsen igennem en 1000 Mbps port, og kan med sin kraftige CPU levere gigabit forbindelse til hele hjemmet.

  Du kan se navnet på dit trådløse netværk og koden på det hvide klistermærke, der står bag på routeren. Navnet på dit netværk står ud for “SSID”, og koden står ud for “Wireless Key”. Husk at der i koden kan være forskel på STORE og små bogstaver, når du indtaster den.

  Du kan selv ændre navn (SSID) og adgangskode (Wireless Key) på det trådløse net ved at taste adressen 192.168.1.1 i din browser, som giver adgang til routeren, når din linje er aktiveret. Du skal angive username “admin” og password “1234”. Ved første login skal du lave en ny username/password-kombination. Denne skal du huske. Du er også velkommen til at ringe til Hiper kundeservice på 8877 2000, så hjælper vi med at ændre navn og kode.

  Internet og IP-adresser

  IPv6 er efterfølgeren til IPv4, som var den oprindelige adresseform på det globale internet, og den er stadig dominerende i dag. Med bredbånd via fiber eller telefonstik tilbyder Hiper dig IPv6 som en del af standardopsætningen, så du får dit eget /48-netværk.

  Hipers net er “native IPv6”, hvilket betyder, at routeren altid forsøger at etablere forbindelse til tjenester på internettet via IPv6-adresser. Når det ikke er understøttet, etablerer routeren forbindelse over IPv4 med teknologien Carrier Grade NAT (CGN), så du altid kan komme på nettet.

  CGN betyder, at din forbindelse benytter mange forskellige IPv4-adresser i løbet af et døgn. Hvis du har behov for en mere konstant IPv4-adresse, kan du få tilknyttet en dynamisk IPv4-adresse til din forbindelse. Det kan du læse mere om her.

  Hvis du vil være sikker på at din IPv4-adresse altid er konstant, kan du tilkøbe produktet fast offentlig IPv4-adresse, som du kan læse mere om her.

  Din egen router

  Hvis du har din egen router, er du velkommen til at tilslutte den i stedet for routeren fra Hiper. Det kan du gøre ved, at sætte Hiper routeren i bridge mode. Du kan også koble din egen router direkte til forbindelsen, dette kræver dog, at du VLAN tagger din router til at kommunikere på VLAN 101.

  Hiper kan ikke love, at vi yder teknisk support på din egen router.