DHCP

Hvis dit internet ikke fungerer, kan det skyldes en DHCP-fejl. Fejlen ses ofte ved, at din router viser en rød lampe ved globus symbolet.

Oplever du en DHCP-fejl og dit internet ikke virker, kan du få hjælp ved at læse artiklen herunder.

DNS

Alle hjemmesider på internettet har sin egen unikke kode kaldet en IP-adresse. For at gøre det lettere for dig at finde hjemmesider, spilservere mm., får IP-adresserne tildelt et “hjemmesidenavn”. DNS (Domain Name System) oversætter hjemmesidens IP-adresse for dig, så du kun behøver at skrive navnet på hjemmesiden.

DNS gør det mere brugervenligt for dig at navigere rundt på nettet.

Vi bruger Googles DNS som vores primære DNS og Cloudflares som vores sekundære DNS.

Primær DNS: 8.8.8.8
Sekundær DNS: 1.1.1.1

Reverse DNS og PTR Record

DNS hjælper med at oversætte en IP-adresse til et hjemmesidenavn, også kaldet et domæne. En Reverse DNS gør det modsatte, nemlig oversætter domænenavnet til en IP-adresse, som du har modtaget fra os.

DNS bruges ofte i forbindelse med mailtjenester, så mailserveren ved, hvor den skal sendes mails hen.

Hvis du tilkøber en fast offentlig IP til din forbindelse, så kan vi for at sætte en PTR Record til. Systemet opdateres med PTR records hver dag kl. 03:00 og når alt er gennemgået af Google og Cloudflares systemer, så virker det. Det tager omkring en til to timer.

VPN

VPN står for Virtual Private Network.

VPN bruges f.eks. til at få adgang til arbejdsrelaterede sider hjemmefra, som du normalt kun kan tilgå, når du er på din arbejdsplads. Grunden til dette er, at VPN skjuler din IP-adresse og får det til at se ud, som om du er på et andet netværk end det, du faktisk er på.

Vi tilbyder ikke en VPN-service, men du kan sagtens bruge en VPN med vores internetforbindelser.

Subnet

Et subnet refererer til et større netværk, hvor enheder inden for dette subnet, kan kommunikere direkte med hinanden, uden at skulle gennem en router. Subnet gør internettrafikken mere effektiv og sikrer, at du kommer hurtigere ind på den rigtige hjemmeside.

Når du installerer din egen router, vil du ofte blive spurgt ind til subnet og subnetmaske. I dette tilfælde skal du gå et skridt tilbage i opsætningen og vælge “automatisk” eller “dynamisk IP”, når du vælger forbindelsestype. Derefter skal du følge nedenstående guide.

Se også