Guide til VLAN-tagging

Hos Hiper kan du godt bruge dit eget udstyr på din forbindelse. Hvis du har fibernet kan du VLAN-tagge din egen router, så den kan snakke sammen med vores trafik.

Er du i tvivl, om du kan bruge din egen router på din forbindelse? Du kan læse mere om eget udstyr lige her!

Hvad er VLAN-tagging?

Vi bruger VLAN-tagging til at forbinde en router til vores netværk. Derfor kræver det at den router du vil forbinde understøtter dette.

VLAN-tagging kan sammenlignes med at tale i walkie-talkie. Du kan sagtens tale ud i verden, men skal modtageren i den anden ende høre hvad du siger, så skal de indstilles på samme kanal.

Vi sender vores trafik ud på VLAN 101 og din router skal så VLAN-tagges til 101.

Derudover skal den trække IP-adresse automatisk via DHCP og så burde det bare virke.

Vælg din router og kom i gang

TP-Link

TP-Link har forskellige interfaces – Billederne herunder er taget fra en TP-Link Archer AX50.

1. Log ind i routerens interface.

2. Indstil routeren til at hente IP automatisk fra os ved at gå ind i Advanced > Network > Internet og indstille følgende værdier:
    Internet Connection Type: Dynamic IP
    MAC Clone: Do NOT Clone MAC Address

3. Billede af nogle specifikke indstillinger i TP-Link Archer AX50's interface'.
  4. Opret VLAN-tagget ved at gå ind i Advanced > Network > IPTV og indstille følgende værdier:
    IPTV: Enable
    ISP Profile: Custom
    Internet VLAN ID: 101
    Internet VLAN Priority: 0
    VoIP VLAN ID: (Vilkårligt VLAN - I dette eksempel bruger vi bare 2)
    VoIP VLAN Priority: 0
    IPTV VLAN ID: (Vilkårligt VLAN - I dette eksempel bruger vi bare 3)
    IPTV VLAN Priority: 0
    802.1Q Tag: Slået til
    Alle LAN Porte: Internet

5. Billede af nogle specifikke indstillinger i TP-Link Archer AX50's interface.

Når du har gennemgået ovenstående guide og alt er opsat, burde routeren automatisk komme online.

ASUS
  1. Log ind i routerens interface.

2. Indstil VLAN-tagget ved at gå ind i Advanced Setup > LAN > IPTV og indstille følgende værdier:
    Select ISP Profile: Manual Setting
    Internet: VID: 101 | PRIO: 0

3. Billede af nogle specifikke indstillinger i en ASUS routers interface'.
  4. Sæt WAN-indstillingerne til at hente IP automatisk fra os ved at gå ind i Advanced > Network > IPTV og indstille følgende værdier:
    WAN Connection Type: Automatic IP
    Enable WAN: Yes
    Enable NAT: Yes
    Enable UPnP: Yes

5. Billede af nogle specifikke indstillinger i en ASUS routers interface.

Når du har gennemgået ovenstående guide og alt er opsat, burde routeren automatisk komme online.

Netgear

Denne guide omhandler kun Nighthawk routerne. Netgear har andre routere, som vi desværre ikke har en vejledning til – har du en anden Netgear router kan du prøve at følge vejledningen alligevel.

Netgears Nighthawk routere burde på de fleste modeller understøtte VLAN-tags, men det er desværre ikke alle.

1. Tilgå routerens interface (GUI).

2. Gå ind i Advanced > Advanced Setup > VLAN/IPTV Setup. Sæt flueben i Enable VLAN/IPTV Setup, markér rækken og tryk derefter Edit for at ændre den eksisterende VLAN-regel.

3. Billede af nogle specifikke indstillinger i Netgear Nighthawk's interface'.
  4. Ændr reglen, så den har følgende værdier:

• Name: Selvvalgt navn

• VLAN ID: 101

• Priority: 0

5. Billede af nogle specifikke indstillinger i Netgear Nighthawk's interface.
  6. Tryk herefter Apply på næste side, så ændringerne gemmes helt.

7. Billede af nogle specifikke indstillinger i Netgear Nighthawk's interface.

Når ovenstående er opsat, burde routeren automatisk komme online.

Da Netgear har flere forskellige interfaces, er der også nogle andre billeder her – De er fra en Netgear XR500.

Billede af nogle specifikke indstillinger i Netgear XR500's interface. Billede af nogle specifikke indstillinger i Netgear XR500's interface.
Ubiquiti
  1. Log ind i routerens interface.

2. Gå ind i Networks > WAN og indstil følgende værdi:
    Use VLAN ID: Tjek | 101

Det er valgfrit hvilken DNS Server der indstilles. Vi anbefaler 8.8.8.8 | 8.8.4.4 som er Googles DNS server.

3. Billede af nogle specifikke indstillinger i en Ubiquiti routers interface.

Når du har gennemgået ovenstående guide og alt er opsat, burde routeren automatisk komme online.