Hvor er det bedst at placere min router?

Dit wifi-signal kan blive påvirket af mange ting i dit hjem. Derfor er det vigtigt, at din router bliver placeret rigtigt, så du får den bedst mulige wifi-kvalitet. Hvis routeren står et dårligt sted i din bolig, kan du opleve bl.a. dækningsproblemer eller langsomt wifi.

Der er tre hovedregler til at placere din router optimalt. Du bør placere din router:

• Så højt som muligt.

• Væk fra elementer, der kan påvirke dit wifi (bl.a. spejl, mikroovn, køleskab, babyalarm).

• I rummet, hvor du bruger internettet mest, eller hvor du ønsker den stærkeste forbindelse.

• Illustration der viser en router placeret centralt i en bolig.

4 steder du bør undgå at placere routeren

1. Bag møbler
    Møbler kan svække wifi-signalet fra routeren.

2. Inde i skabet
    Et skab kan blokere for routerens wifi-signal.

3. På gulvet
    Der står nemlig tit møbler på gulvet, og det kan svække routerens wifi-signal. Dine enheder kan også bedst nå dit wifi-signal, hvis din router er placeret højt.

4. I køkkenet eller på badeværelset
    Køkkenmaskiner, fugtisolerede vægge og hårde hvidevarer kan nemlig påvirke routerens wifi-signal.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan placere min router et optimalt sted?

• Placeringen af din fiberboks eller dit internetstik afgør, hvor du kan placere din router.

• Nogle gange sidder fiberboksen eller internetstikket i f.eks. kælderen eller soveværelset, hvilket gør det svært at leve op til vores råd om placering af routeren.

• Har du mod og styr på det, er det billigste alternativ at føre et LAN-kabel langs et panel, igennem en væg el.lign., og tilslutte routeren til kablet. Så får du en længere ledning til routeren, og du kan placere den et centralt sted.

• Du kan købe et LAN-kabel på op til 30 meter for under 100,- kr. online eller i byggemarkeder.

• Kablet skal understøtte 1000 Mbit/s. Vi anbefaler et kabel af typen CAT5e/CAT6.

• Alternativt kan wifi-mesh hjælpe, hvis du ikke kan placere din router optimalt pga. en uhensigtsmæssigt placeret fiberboks eller internetstik.

• Wifi-mesh består typisk af 2-3 enheder. Hoved-enheden skal tilsluttes din router, og så kan du placere de resterende mesh-enheder steder i din bolig, hvor du ønsker bedre wifi-dækning.

Hvad gør jeg, hvis jeg har prøvet alt, og mit wifi stadig driller?

• Som kunde hos os låner du en standard router, som dækker langt de fleste kunders behov. I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at købe ekstraudstyr såsom wifi-extendere eller et wifi-mesh-system for at opnå optimal wifi-dækning.

• Har du f.eks. mange kvadratmeter, betonvægge eller flere etager, kan du risikere, at vores standard router ikke kan dække hele din bolig. Her er det en god idé at investere i et wifi-mesh-system.

• Vi tilbyder ikke wifi-ekstraudstyr, men du kan nemt bruge ekstraudstyr med vores standard router.

• Vi hører især om gode oplevelser med hele wifi-mesh-systemer fra vores kunder. Disse kommer i forskellige priser alt efter årgang og modeltype. Vi anbefaler, at du opsøger en butik, der sælger produktet, for at få hjælp til at vælge det rigtige udstyr til dit hjem.

Se også

Har du brug for hjælp? Spørg vores chatbot Hibot. Har du brug for hjælp? Spørg vores chatbot Hibot.

Brug for hjælp?
Spørg HiBot
Spørg vores
chat-assistent,

eller chat med
en medarbejder