Alt om fibernet installation

Hvordan får man fibernet?

Hvis du ikke har fiber installeret på din adresse i dag, skal en tekniker etablere en fiberforbindelse til din adresse. Vi sørger for hele fibernet installationen, og hvis det bliver nødvendigt for teknikeren at grave på din bopæl, bliver fliser, græsplæne og blomsterbede efterladt pænt.

Hvis der har været fiber på din adresse før, kan der allerede være en fibernet-boks i din bolig. Hvis fibernet-boksen er for gammel, skal en tekniker hjem til dig og skifte den til en nyere model, før du kan få fibernet. Det koster 699 kr. for etablering af fibernet på din bopæl og skift af gammel fibernet-boks.

Hvordan fungerer installation af fibernet?

Vi laver installation af fibernet på forskellige måder afhængig af den enkelte adresse og fiber-infrastrukturen i nærområdet. Når du bestiller fiber hos os, starter vi med at vurdere, hvordan din fiberinstallation skal foregå. Teknikeren, der skal installere fiber hos dig, skal nemlig vide, hvor fiberen er placeret i dit område, og hvilke muligheder der er for at føre fiberen ind til din bolig.

Grafik som viser etableringsprocessen for fibernet Grafik som viser etableringsprocessen for fibernet

Fibernet installationsprocesser

Fibernet installation med Eniig, EWII, GlobalConnect, Nord Energi, SEF, Syd Energi og RAH

Ordrebekræftelse

Velkomstmail

Udstyr

Teknikerbesøg

Etablering af fiber

Online

Når du skal have lavet etablering af fibernet, får du først besøg af en tekniker og til sidst en entreprenør. Teknikeren installerer en fiberboks i din bolig, og der skal være en myndig person til stede under besøget.

Fiberboksen består af to bokse; en indvendig og en udvendig. Den indvendige fiberboks bliver installeret på indersiden af den husmur, som vender ud mod vejen. Den udvendige fiberboks bliver installeret samme sted som den indvendige boks, men på ydersiden af muren.

Efterfølgende får du besøg af en entreprenør, som fører fiberen fra vejen hen til den udvendige fiberboks på din husmur. Her behøver du ikke være hjemme, da entreprenøren ikke skal ind i din bolig (med mindre du får andet at vide fra os).

Når entreprenøren er færdig med fiberinstallationen, skal du tilslutte din fiber router til den indvendige fiberboks og så er du online med dit nye internet!

Fibernet installation med Fibia

Ordrebekræftelse

Opkald fra fiberkonsulent

Gravning hvis nødvendigt

Velkomstmail

Teknikerbesøg

Udstyr

Online

Tekniker måler op

Når du har bestilt fibernet, får du et opkald fra en fiberkonsulent indenfor 14 dage. I opkaldet aftaler du, hvordan og hvornår en entreprenør skal nedgrave fiberen på din grund. Entreprenørens gravearbejde kan foregå på din og offentlig grund. Fiberkonsulenten informerer dig, hvis entreprenøren skal grave på offentlig grund, for så skal entreprenøren søge om gravetilladelse, før etablering af dit fibernet kan starte.

Når entreprenøren har gravet fiberen hen til din bolig, får du en mail med en dato for et teknikerbesøg, hvor en tekniker færdiggør fiberinstallationen i din bolig. Der skal være en myndig person til stede under besøget, da teknikeren skal ind i din bolig.

Vi holder dig opdateret under hele forløbet – du får en mail, når dit udstyr er på vej til dig, og vi ved, hvilken dato dit internet er klar til brug.

Fibernet installation med Energi Fyn

Ordrebekræftelse

Opkald fra fiberkonsulent

Gravning hvis nødvendigt

Tidsbestilling
Opkald fra tekniker

Velkomstmail

Teknikerbesøg

Udstyr

Online

Tekniker måler op

Når du har bestilt fibernet, får du et opkald fra en fiberkonsulent indenfor 14 dage. I opkaldet aftaler du, hvordan og hvornår en entreprenør skal lave etablering af fibernet på din grund. Efterfølgende får du en mail med en dato, hvor entreprenøren starter nedgravningen af fibernettet – det kan foregå på både din grund og ved forsyning i det offentlige.

Når entreprenøren har gravet fiberen ned på din grund, bliver du kontaktet af en tekniker. I aftaler, hvornår teknikeren skal færdiggøre fiberinstallationen inde i din bolig. Når teknikeren har færdiggjort installationen, tilkobler du din router til fiberboksen, og så kan du tage dit nye internet i brug.

Vi holder dig opdateret under hele fibernet installationsforløbet – du får en mail når dit udstyr er på vej til dig, og når vi ved, hvilken dato dit internet er klar til brug.

Fibernet installation med TDC NET

Ordrebekræftelse

Velkomstmail

Opkald fra fiberkonsulent

Udstyr

Etablering af fiber

Teknikerbesøg

Online

Når du skal have lavet fibernet installation på din adresse, får du først et opkald fra en fiberkonsulent. I opkaldet aftaler I, hvornår og hvordan fiberen skal graves ind til din bolig.

Så får du besøg af en entreprenør, som graver fiberen ind til din bolig. Du behøver ikke være hjemme, da entreprenøren ikke skal ind i din bolig (med mindre du får andet at vide fra os).

Til sidst får du besøg af en tekniker, som skal installere en indvendig og udvendig fiberboks i din bolig. Der skal være en myndig person til stede under besøget.

Fiberboksen består af to bokse; en indvendig og en udvendig. Den indvendige fiberboks bliver installeret på indersiden af husmuren, som vender ud mod vejen. Den udvendige fiberboks bliver installeret samme sted som den indvendige boks, men på ydersiden af muren.

Når teknikeren er færdig med din fibernet-installation, kan du tilslutte din fiber router til den indvendige fiberboks og tage dit internet i brug.

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Prisen for en standard fibernet installation er:

Teknikerbesøg og fiberinstallation: 699 kr.
Oprettelse: 398 kr.
Ved køb af produkter med 1000 Mbit er oprettelse gratis.
Ekstra gravemeter ved etablering af fibernet: 450 kr. pr. meter
Hvis du ønsker at få fiberboksen placeret længere nede af husmuren, som afviger fra en standard fiberinstallation, så koster det 450 kr. pr. ekstra gravemeter. Gælder kun på TDC fiber. Andre priser gælder ved andre netværk, som fiberkonsulenten kan informere dig om.

(Gælder kun TDC NET)
Hvis du ønsker begge fibernet-bokse placeret indvendigt på husmuren ud mod vejen: 1650 kr.
Ønsker du at få begge fiberbokse placeret indenfor, så du slipper for at den ydre fiberboks hænger på den ydre husfacade – så koster det 1650 kr. ekstra, udover prisen på en standard fiberinstallation. Gælder kun på TDC fiber. Andre priser gælder ved andre netværk, som fiberkonsulenten kan informere dig om.

(Gælder kun TDC NET og EWII)

Hvilken fiber ligger i mit område?

På vores fiber-kort kan du se fiber-infrastrukturen i dit område.

Vælg bredbåndsteknologi:

Vælg fiberleverandør:

Vi leverer kun til udvalgte adresser i de markerede områder.

Vil du også have lynhurtigt fibernet? Tjek din adresse og se, hvad du kan få!

Søgningen fejlede - klik her for at indtaste din adresse direkte.

Godt at vide om en fibernet-installation

Skal jeg være hjemme når teknikeren kommer?

Når du får besøg af en tekniker, skal der være en myndig person til stede, som kan lukke teknikeren ind og besvare spørgsmål om den indvendige installation. Hvis der ikke er en myndig person til stede, koster det 699 kr. for et forgæves teknikerbesøg.

Kan jeg ændre min teknikertid til fiberinstallation?

Du modtager en dato for teknikerbesøget i god tid, så du ved hvornår, du skal være hjemme. Hvis du ønsker en ny tid, kan du ringe til os på 88 77 20 00 minimum 2 dage før den oprindelige dato.

På Fibias fiber kan vi ikke ændre din teknikertid for dig – du skal i stedet ringe direkte til teknikeren, du har haft kontakt med.

Hvad er leveringstiden, når man skal have en tekniker ud til fiberinstallation?

Det tager oftest 4-6 uger, fra du bestiller fiber til du kan tage det i brug. Leveringstiden afhænger af, hvornår du kan få besøg af en tekniker og en entreprenør, og hvor lang tid det tager at få lavet nedgravning af fibernet hos dig.

Hvis du allerede har fået lavet etablering af fibernet, kan du se leveringstiden lige her.

Hvad er en fiberboks, og hvordan ser en fiberboks ud?

En fiberboks er en lille grå eller hvid plastboks, som bliver monteret for enden af fiberkablet, der er gravet ned på din grund. Der er både en udvendig fiberboks og en indvendig fiberboks.

Den udvendige fiberboks bliver sat op på ydersiden af din bolig ud mod vejen. Teknikeren tilkobler den udvendige og indvendige fiberboks ved at bore et hul (indføringspunkt) gennem muren/soklen, hvor den udvendige fiberboks sidder. Så trækker teknikeren fiberkablet gennem muren og tilslutter den indvendige fiberboks til det.

Den udvendige fiberboks kan se sådan her ud:

Ved en fibernet-installation får du installeret en udvendig fiberboks på din bolig

Den indvendige fiberboks bliver sat op på indersiden af din husmur ud for indføringspunktet til den udvendige fiberboks. Når teknikeren kommer, skal området omkring den indvendige fiberboks være ryddet, så der er arbejdsplads. Derudover skal der være en stikkontakt i nærheden af den indvendige fiberboks, da den skal tilkobles strøm.

Hvilken indvendig fiberboks du får, afhænger af hvilken underleverandør der leverer din fiber. Den indvendige fiberboks kan se ud som dem på billederne:

Ved en fibernet-installation får du installeret en indvendig fiberboks i din bolig ud mod vejen Ved en fibernet-installation får du installeret en indvendig fiberboks i din bolig ud mod vejen

Hvis du ønsker, at teknikeren skal placere den indvendige fiberboks et andet sted end ved indføringspunktet, kan du aftale det med teknikeren. Det koster dog et større gebyr. Du kan højst få den placeret 20 meter fra indføringspunktet.

Når teknikeren er færdig, kan du sætte din router til den indvendige fiberboks og tage dit internet i brug. Du får en fiber router tilsendt som del af dit fiber-abonnement.

Vi har ofte kampagnepriser på fibernet, så tjek din adresse her for at se hvilke gode tilbud, du kan få.

Se også

Har du brug for hjælp? Spørg vores chatbot Hibot. Har du brug for hjælp? Spørg vores chatbot Hibot.

Brug for hjælp?
    Spørg HiBot
    Spørg vores
    chat-assistent,

eller chat med
    en medarbejder