Tjek hvor hurtigt internet du kan få

  Søgningen fejlede - klik her for at indaste din adresse direkte.

  Bredbånd via telefonstik

  Tilbage

  Hiper Bredbånd via telefonstikket benytter en gennemafprøvet teknologi, som omdanner dit eksisterende telefonkabel til en digital bredbåndsforbindelse, og det er den mest udbredte internetopkobling i Danmark.

  Bredbåndsforbindelsen leveres over det eksisterende telefonstik, så du nemt kan tilslutte udstyret fra Hiper og komme på nettet.

  VDSL2 teknologien som Hiper bruger, kan levere hastigheder op til 100 Mbit hvis du bor meget tæt på telefoncentralen. Der er stor forskel på hvor lange telefonkabler der er hjem til individuelle boliger hen over landet, og derfor er vi nødt til at kende din adresse, for at kunne sige hvor hurtig en forbindelse du kan få.

  Når du taster din adresse ind på hiper.dk, får du straks at vide, hvilken hastighed vi kan levere på din adresse.

  Lille diagram af telefonstik-opsætning - klik for større udgave Klik for større udgave

  Udstyr

  Når du bestiller Hiper Bredbånd via telefonstikket, modtager du en router, som skal tilsluttes med kabel til telefonstikket i væggen og bagpå routeren i DSL-interfacet.

  Routeren er en Zyxel VMG3925-10A router. Den har trådløst internet med den nyeste 802.11ac-teknologi, og den understøtter både 2,4 GHz og 5 GHz. Til kablede forbindelser har routeren fire 10/100/1000 Mbps-porte.

  Du kan se navnet og koden på dit trådløse netværk på det hvide klistermærke på bagsiden af routeren. Navnet på dit netværk står ud for “SSID”, og adgangskoden står ud for “Wireless Key”. Husk at der i koden kan være forskel på STORE og små bogstaver, når du indtaster den.

  Du kan selv ændre navn og adgangskode på det trådløse netværk ved at taste adressen 192.168.1.1 i din browser, som giver adgang til routeren, når din linje er aktiveret. Du skal angive username “admin” og password “1234”.

  Ved første login skal du lave en ny username/password-kombination. Denne skal du huske. Du er også velkommen til at ringe til Hiper kundeservice på 8877 2000, så hjælper vi med at ændre navn og kode.

  Internet og IP-adresser

  IPv6 er efterfølgeren til IPv4, som var den oprindelige adresseform på det globale internet, og den er stadig dominerende i dag. Med bredbånd via telefonstikket tilbyder Hiper dig IPv6 som en del af standardopsætningen, så du får dit eget /48-netværk.

  Hipers net er “native IPv6”, hvilket betyder, at routeren altid forsøger at etablere forbindelse til tjenester på internettet via IPv6-adresser. Når det ikke er understøttet, etablerer routeren forbindelse over IPv4 med teknologien Carrier Grade NAT (CGN), så du altid kan komme på nettet.

  CGN betyder, at din forbindelse benytter mange forskellige IPv4-adresser i løbet af et døgn. Hvis du har behov for en lidt mere konstant IPv4-adresse, kan du få tilknyttet en dynamisk IPv4-adresse til din forbindelse. Det er gratis at få tilknyttet en dynamisk IPv4 adresse til din forbindelse.

  Hvis du vil være sikker på at din IPv4-adresse altid er konstant kan du tilkøbe en fast offentlig IPv4-adresse, som koster 19 kr. pr. måned.

  Din egen router

  Hvis du har bredbånd via telefonstikket kan du godt bruge din egen router. Du kan sætte Hiper routeren i bridge mode og tilslutte din egen router i en af Ethernetportene bag på routeren.

  Du kan også vælge at koble din egen router med VDSL2 interface direkte på forbindelsen. Det forudsætter at du konfigurerer den til at kommunikere på VLAN 101.

  Hiper kan ikke love, at vi yder teknisk support på din egen router.