Der er flere ting, du kan prøve, når dit internet ikke virker:

• Tjek vores driftstatus – måske er der driftsforstyrrelser i dit område.

• Tjek om din router er tændt – knappen POWER på bagsiden af routeren skal være trykket ind.

• Det hjælper også ofte at genstarte din router ved at slukke og tænde den igen.

• Nulstil din router.

• Obs. Hvis du har ændret dit wifi-navn eller -kode eller andre indstillinger i routeren, bliver de også nulstillet. Du skal derfor lave indstillingerne igen efter nulstillingen.

• Er du i tvivl om, hvordan du nulstiller routeren, så vælg din teknologi nedenunder og følg guiden der hører til.

Fiber
  • Tjek at kablerne er koblet rigtigt til
    • Kontrollér at strømforsyningen sidder korrekt i fiberboksen og stikkontakten, og at stikkontakten er tændt.

• Kontrollér at kablet fra routeren er tilsluttet den rigtige port i fiberboksen. Hvis du er i tvivl om, hvilken port er den rigtige, så fremgår det i dit velkomstbrev.

• Se derefter om kablet sidder i WAN-porten bag på routeren.

• Nulstil din router
    • Tryk en spids genstand mod reset-knappen bag routeren, hvor der står “reset” i 20 sekunder, mens routeren er tændt.

Obs. Når du nulstiller din router, bliver eventuelle ændringer som wifi-kode, -navn mm. også nulstillet. Det betyder, at du skal lave ændringerne igen, når du har nulstillet.

• Grafik som illustrerer hvor reset-knappen sidder på en Zyxel router.
  • Nulstil din fiberboks
    • På undersiden af fiberboksen er der et lille hul, hvor der står “reset”.

• Tryk en spids genstand mod reset-knappen i 20 sekunder, mens fiberboksen er tændt.

Læs mere om bredbånd via fiber.

Kabel-tv-stik
  • Genstart din router
    • Tryk på power-knappen eller sluk for strømmen til routeren.

• Vent 1 minut, før du tænder routeren igen.

• Giv routeren tid til at starte op.

• Tjek at kablerne er koblet rigtigt til

Kablet med gevindstik skal være skruet i routeren og i kabel-tv-stikket på væggen.

• Lyser din router rigtigt?
    • Routeren skal lyse fast grønt i de 4 nederste lamper. Hvis de ikke lyser fast grønt, skal du nulstille routeren.

• Grafik som illustrerer hvordan en Sagem router lyser korrekt.
    • Prøv også at skrue kablet med gevindstik ud af routeren og skrue det på igen.

• Nulstil din router
    • Tryk en spids genstand mod reset-knappen bag routeren, hvor der står “reset” i 20 sekunder, mens routeren er tændt.

Obs. Når du nulstiller din router, bliver eventuelle ændringer som wifi-kode, -navn mm. også nulstillet. Det betyder, at du skal lave ændringerne igen, når du har nulstillet.

• Grafik som illustrerer hvor reset-knappen sidder på en Sagem router.
  • Har du aktiveret routeren?

Hvis routeren blinker i telefon-ikonet, skal du aktivere den. Du finder en guide til at aktiverer outeren i velkomstmailen, vi har sendt til dig.

Læs mere om bredbånd via kabel-tv-stik.

Telefonstik
  • Tjek at kablerne er koblet rigtig til

Det grå telefon/DSL-kabel fra routerens grå DSL-port skal sidde i dit firkantede telefon/KAP-stik på væggen.

• Nulstil din router
    • Tryk en spids genstand mod reset-knappen bag routeren, hvor der står “reset” i 20 sekunder, mens routeren er tændt.

Obs. Når du nulstiller din router, bliver kode, navn mm. også nulstillet.

• Grafik som illustrerer hvor reset-knappen sidder på en Zyxel router.
  • Andre stik på adressen
    • Er du ny kunde, så tjek om der er andre telefonstik på adressen.

• Vent gerne 5 minutter på hvert stik du prøver, før du frakobler routeren igen.

Læs mere om bredbånd via telefonstik.

Har du stadig ikke noget internet?

Vores dygtige supportere sidder klar til at hjælpe dig – de kan tage et grundigt kig på din forbindelse og vurdere om vi skal have en tekniker ud til dig, som kan se på linjen.

Find kontakt og åbningstider her.

Se også