Hvad kan jeg forvente af mit wifi?

Hvad er wifi?

Wifi er det trådløse signal, som din router udsender. Dette gør at dine trådløse enheder, som f.eks. din computer, smart tv og mobil, kan logge på routerens netværk og derved bruge internettet uden et kabel.

Hvad kan vi garantere på wifi?

På wifi kan vi aldrig garantere en specifik hastighed, da der er mange af faktorer der spiller ind som kan påvirke signalet.

Routeren sender et trådløst signal og det gør din enhed også. Dette skaber en kommunikation imellem routerens og enhedens netværkskort og det er det der afgør, hvor godt signalet er, både når vi snakker hastighed, men også i forhold til routerens rækkevidde.

Hvad kan jeg forvente af rækkevidden på mit wifi?

Rækkevidden på wifi afhænger meget af de fysiske rammer derhjemme. Signalet kan begrænses af mange ting. F.eks. kan signalstyrken i routeren, antennetypen, placeringen af routeren og de fysiske roller i hjemmet spille en stor rolle. Vi lover derfor aldrig en specifik hastighed på wifi, kun på kablet forbindelser.

Signalstyrken af et trådløst signal vil i alle disse tilfælde blive påvirket negativt af de fysiske materialer, hvor betonvægge, termoruder med indbygget solafskærmning, samt konstruktionsjern i vægge og gulve især virker dæmpende på signalet.

For at du får det bedste ud af signalet på din wifi forbindelse, er det også vigtigt at routeren bliver placeret det rigtige sted i hjemmet. Vi har samlet en hel guide til, hvor det er, hvor det er bedst at placere sin router. Læs mere her.

På routerens 2,4 GHz netværk kan man regne med at signalet rækker 10 meter og på 5 GHz netværket skal du regne med 5 meter. Dette er dog kun en tommelfingerregel, da wifi sagtens kan række både længere og kortere, men at det er de mange faktorer der spiller ind, som bestemmer rækkevidden. Du kan læse mere om forskellen på 2,4 og 5 GHz lige her!

Grafik af plantegninger der sammenligner 2,4 og 5 GHz signalstyrke og -hastighed.

Se også